Mrzovoljni smo ponedeljkom? A da probamo drugačije?

Mrzovoljni smo ponedeljkom? A da probamo drugačije?

Situacije su više nego poznate svima nama. Nedelja je uveče i nas već hvata nemir, pa i nervoza, jer je sutra…taj strašni, omraženi ponedeljak. „Mora se“ na posao, opet rano ustajanje, obaveze, jurnjava ceo dan i tako u krug… do petka. Ali, da li je nužno da nam baš ovako izgleda početak svake radne nedelje, i tako do penzije?

Mrzovoljni ponedeljkom?
Možda bismo mogli da zastanemo na tren i da umesto pritiska koji sami sebi stavljamo na teret, sagledamo sve iz jednog drugog ugla – ugla zahvalnosti za sadašnji trenutak, što smo npr. živi i zdravi, među našim voljenima, što imamo posao koji nam omogućava da plaćamo svoje račune, što imamo krov nad glavom… i svemu ostalom što nam padne na pamet.

Kada smo zahvalni sadašnjem trenutku, možemo drugačije da vidimo i predstojeći ponedeljak – kao divan početak jedne nedelje u kojoj se mogu desti lepe stvari. Možda nas na poslu čeka novi projekat u kojem ćemo uživati i pokazati sve svoje sposobnosti i veštine. Možemo i da sretnemo nekog ko će nam postati veoma važan u životu. Deca mogu da postignu uspehe u kojim ćemo zajedno sa njima uživati. Da se rodi dete nekom našem milom i dragom itd.

Može mnogo toga lepog da bude deo svakog dana, pa i ponedeljka, ali važno je da mi ne budemo toliko zaokupljeni sami sobom i svojim obavezama da ne možemo da vidimo sve ono divno što se dešava oko nas.

Ali, neki od vas možda mrze ponedeljak jer vam neki problem na poslu zadaje muke? Kako ćete ga lakše rešiti – sa mukom u stomaku i namrštenim izrazom lica ili ćete do rešenja doći ako se napojite energijom svog (unutarnjeg) osmeha?

Umesto nervoze i sumornog izraza lica, započnimo ponedeljak sa osmehom na licu! Sa osmehom u rešavanje svih problema.

Nova nedelja, kao početak novog gledanja na život!

Add Comment

sr_RSSerbian