Osmeh kao zaštitni znak

Osmeh kao zaštitni znak

Stalno se priča i piše o tome kako smeh leči i kako oni koji se smeju i osmehuju duže žive, pozitivniji su, srećniji itd. Zašto je onda nekima od nas teško da se nasmejemo i osmehnemo? Kako bismo to mogli da prevaziđemo?

Osmeh kao zaštitni znak
Znamo li kako delujemo drugima kada nas vide sa osmehom na licu? Da li smo svesni koliko u komunikaciji sa drugima vredi ta pozitivna energija koju isijavamo?

Svi mi emitujemo energiju. A kakva je ona zavisi isključivo od toga kako se osećamo tj. kako smo raspoloženi. Kada se osećamo lepo to se veoma lako vidi na licu, jer je osmeh gotovo neizostavan deo te slike. I obrnuto, kada nas nešto uznemirava ili nas čini neraspoloženima i to se takođe prikazuje na našem licu, a osmeha nema ni za lek.

Neretko smo spremni da kažemo da bismo lako bili dobro raspoloženi da je sve samo do nas i da nas ne nerviraju drugi ljudi, situacije, okolnosti, zemlja u kojoj živimo. Tako nas iznervira prolaznik na ulici, neko u autobusu, ukućani i mi uzdišemo i kažemo sebi da nam je samo da živimo negde drugde gde je sve lepše i pristojnije.

Ima li načina da to prevaziđemo i da osmeh postane naš zaštitni znak?

Add Comment

sr_RSSerbian